Ambasadorul Irlandei în România, Derek Feely, a efectuat, pe 25 septembrie, o vizită oficială în Botoşani, unde a avut întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor judeţene şi municipale, fiind discutate oportunităţi pentru derularea unor investiţii irlandeze în zonă, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Botoşani.
Diplomatul irlandez, care a fost însoţit de ataşatul comercial în cadrul Ambasadei, Liviu Buzilă, şi directorul Asociaţiei Româno-Irlandeză pentru Afaceri, Raluca Curelea, s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, cu primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, dar şi reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani.
Discuţiile s-au axat pe facilitarea contactelor între autorităţile publice şi agenţii economici din judeţul Botoşani şi, respectiv, Irlanda, dar şi pe promovarea oportunităţilor de investiţii ale firmelor irlandeze în Botoşani.
Potrivit comunicatului menţionat, preşedintele CJ Botoşani, Costică Macaleţi, a transmis un mesaj clar de susţinere şi deschidere a administraţiei publice botoşănene pentru investiţiile străine pe teritoriul judeţului. AGERPRES