Ambasadorul Croaţiei în România propune înfrăţirea judeţelor Mureş şi Medimurska

Ambasadorul Republicii Croaţia în România, Andrea Gustović-Ercegovac, a formulat marţi o propunere de înfrăţire a judeţelor Mureş şi Medimurska, la finalul întrevederilor avute cu prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ovidiu Dancu.

“Avem un judeţ în Croaţia care se numeşte Mureş (Medimurska, având reşedinţă de judeţ oraşul Mursko Sredice, n.r.) şi le voi sugera liderilor noştri locali să ia în considerare o cooperare, o înfrăţire cu judeţul Mureş din România. Acesta este unul dintre cele mai dezvoltate judeţe din Croaţia. Este situat în nordul ţării şi are o agricultură dezvoltată, la fel ca în Mureş, are un proiect care se numeşte Digital Mureş, tot ca aici şi, de asemenea, multe cetăţi medievale. Cred că aceste asemănări pot fi bazele unei foarte bune colaborări între cele două judeţe”, a declarat Andrea Gustovic-Ercegovac.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a arătat la rândul său că i-a prezentat diplomatului croat realizările judeţului în domeniile social, economic şi cultural şi că urmează ca autorităţile mureşene să vină cu propuneri concrete în privinţa colaborării cu judeţul Medimurska.

“Am fost deosebit de onoraţi să primim vizita doamnei ambasador a Croaţiei, am încercat să prezint principalele realizări ale judeţului Mureş, în domeniul social, economic, cultural, doamna ambasador a fost extrem de interesată de aceste aspecte (…) A fost extrem de impresionată de frumuseţea oraşului Târgu Mureş. Am stabilit că împreună cu Consiliul Judeţean să creăm o relaţie între judeţul Mureş şi o unitate administrativă din Croaţia, doamna ambasador s-a gândit la o regiune din nordul Croaţiei extrem de bine dezvoltată economic, turistic. Am rămas ca pe parcurs să ne focalizăm pe aspecte concrete ale acestei colaborări şi domnia sa ne aşteaptă, Prefectura, CJ, Primăria Târgu Mureş, la Ambasada Croaţiei cu idei concrete pentru colaborare. Sperăm într-o bună colaborare între judeţul Mureş şi unităţi administrative din Croaţia”, a arătat Goga. AGERPRES