Ambasadorul Chinei la Bucuresti a vizitat municipiul Resita

Ambasadorul R.P. Chineze in Romania, Liu Zengwen, s-a intalnit, luni, cu conducerea Institutiei Prefectului – Judetul Caras-Severin si cea a Consiliului Judetean, in cadrul unei vizite facute la invitatia administratiei judetene.

Cu acest prilej, s-au subliniat relatiile solide dintre cele doua tari care, insa, se doresc a fi dezvoltate. In sala de sedinte a CJ a avut loc o intalnire si cu oamenii de afaceri din Caras-Severin, organizata cu sprijinul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din judet, care a fost urmata de constituirea filialei locale a Asociatiei Romane de Prietenie cu R.P. Chineza.

Ambasadorul R.P. Chineze la Bucuresti si-a manifestat, cu acest prilej, speranta ca, pe baza constituirii noii filiale a Asociatiei Romane de Prietenie cu R.P. Chineza, vor fi incheiate contacte concrete intre cele doua parti, astfel incat colaborarea sa fie pe mai multe paliere, cat mai diversificate. Totodata, vizita s-a dorit a fi un impuls puternic in ce priveste dezvoltarea relatiilor si pe viitor. “O data ce exista o asemenea platforma, sunt convins ca se va diversifica si colaborarea, in multe domenii, pentru dezvoltarea economica, cea a turismului si schimburile culturale, in avantajul ambelor state. Ceea ce este foarte important, e consensul, adica, faptul ca toate partidele politice se pronunta pentru dezvoltarea relatiilor dintre China si Romania. De acum, trebuie doar sa trecem la lucruri concrete”, a precizat ambasadorul Liu Zengwen.

Noua filiala a Asociatiei Romane de Prietenie cu R.P. Chineza din Caras-Severin este condusa de prof. dr. univ. Ilie Cristescu, in calitate de presedinte. Programul delegatiei chineze a mai inclus o intalnire cu membrii Senatului Universitatii “Eftimie Murgu” din Resita si, ulterior, vizitarea Combinatului Siderurgic TMK si a Uzinei Constructoare de Masini din oras.

Ambasadorul Chinei a fost insotit in aceasta calatorie de presedintele Asociatiei Romane de Prietenie cu R. P. Chineza, Florea Dumitrescu, si presedintele Camerei de Comert Romania – China, Gabriel Ghelmegeanu. Vizita in judetul Caras-Severin s-a incheiat dupa ce delegatia a fost primita si in orasul-statiune Baile Herculane, prilej pentru a vizita, timp de cateva ore, si acest oras de pe Cerna. Delegatia chineza urmeaza sa plece marti spre judetul Mehedinti. AGERPRES