brad_amb_canada.jpgPe 20 decembrie, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a primit vizita Excelenţei Sale, Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei în România. Acesta se afla într-o vizită în judeţele Alba şi Hunedoara, la invitaţia Roşia Montană Gold Corporation.

Ambasadorul a fost primit la sediul Primăriei municipiului Brad cu tradiţionala pâine şi sare, iar în cadrul întrevederii, primarul Florin Cazacu a semnat un protocol de aderare la grupul suport de susţinere a Proiectului de la Roşia Montană.

Tot cu această ocazie, primarul municipiului Brad a oferit oaspetelui său un exemplar din „Monografia municipiului Brad”, autor: prof. Romulus Neag şi un exemplar din „Năzuinţe şi înfăptuiri sociale”- Societatea Mica, 1920-1939. De asemenea a avut loc şi o degustare de produse tradiţionale locale, printre care şi celebrele „virşli de Brad”, ţuică crămpălită şi produse specifice sărbătorilor de iarnă din carne de porc, produse ale brand-ului ALPIN, ale societăţilor comerciale Lorialba SRL şi Albalux SRL. Toate acestea desfăşurându-se în ambianţa excepţională de colinde creată de către formaţia condusă de Ionel Coza şi de către soliştii Ciprian Roman şi Valentin Crainic.

Pe parcursul discuţiilor, primarul municipiului Brad a prezentat Ambasadorului starea economico-socială şi perspectivele turistice ale zonei, inclusiv situaţia legată de Muzeul Aurului Brad. De asemenea, primarul Florin Cazacu a apreciat faptul că există un interes al unui grup de investitori pentru punerea în valoare a zăcămintelor aurifere din zona Brad, una dintre societăţi fiind de mai multă vreme prezentă în zona noastră.

Cu această ocazie, primarul municipiului Brad a declarat: „A fost o onoare pentru noi, municipalitatea brădeană, să avem un asemenea oaspete, mai ales că în ultima vreme am constatat un interes al unui investitor canadian pentru punerea în valoare a zăcămintelor aurifere din zona Brad. Am convingerea că Excelenţa Sa, domnul ambasador Philippe Beaulne, va reveni cu mare plăcere la noi, la Brad.”