Ambasadorul britanic s-a aflat in vizita la Slatina

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, a apreciat, la Slatina, ca “a fost facut un prim pas in sensul dezvoltarii unor relatii economice intre firmele din Marea Britanie si cele din Olt”, dupa intrevederi cu reprezentantii administratiei locale din Olt si cu membrii unei delegatii economice din Marea Britanie, tema intalnirilor fiind potentialul economic al Slatinei si al judetului.
“Acest pas dovedeste ca vrem sa dezvoltam relatii economice intre regiunea Wakefield si zona Olteniei”, a spus diplomatul precizand ca vizita delegatiei economice britanice demonstreaza si increderea investitorilor straini in potentialul de dezvoltare al zonei. “Este clar ca acum nu doar Bucuresti, Timisoara si Cluj sunt zonele care atrag investitori straini. Aceasta delegatie, prezenta la Slatina, dar si investitia Ford de la Craiova arata ca Oltenia are potential economic”, a mentionat Robin Barnett.

Primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, a precizat ca, dupa discutii cu oamenii de afaceri din Marea Britanie, se vor stabili si domeniile in care acestia considera ca au gasit oportunitati de investitii in Slatina. “Am mai avut contacte cu oameni de afaceri din Wakefield si acum trebuie sa stabilim in ce domenii vor exista colaborari. Pana acum este clar ca vor exista colaborari in Primaria Slatina si firme din Wakefield pentru realizarea unor proiecte in vederea atragerii de fonduri europene”, a afirmat Darius Valcov.

Prefectul Octavian Popescu si presedintele Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau, au accentuat faptul ca parteneriatele intre oamenii de afaceri straini si cei romani nu se pot dezvolta rapid si au dat asigurari privind totala deschidere a administratiei locale din Olt pentru investitiile straine in judet.

La intrevederile cu diplomatul britanic au participat primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, prefectul judetului, Octavian Popescu, presedintele CJ Olt, Jenel Copilau, si presedintele executiv al Agentiei de Dezvoltare Regionala Wakefield First din Marea Britanie, Mohan de Silva.

Vizita ambasadorului Marii Britanii a fost prilejuita de prezenta la Slatina a unei delegatii formate din 12 oameni de afaceri din Marea Britanie, delegatie condusa de Mohan de Silva. Scopul vizitei oamenilor de afaceri britanici a fost identificarea unor potentiali parteneri pentru dezvoltarea unor relatii economice sau parteneriate cu firme slatinene in domeniile imbiliar, construirii si instalarii de sisteme de epurare a apelor uzate, software, formare profesionala.