Alianta vrea sa fie schimbati urgent sefii PSD ai institutiilor publice

Conducerea Aliantei apreciaza necesitatea accelerarii schimbarii sefilor institutiilor publice care au fost numiti in functie de PSD, a declarat, dupa sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei, purtatorul de cuvant Eugen Nicolaescu (foto).
El a spus ca membrii CNC au luat act de pozitia PNL si PD pe aceasta tema si ca la nivelul conducerii Aliantei s-a stabilit sa se gaseasca cea mai potrivita masura pentru “solutionarea in cadrul legislatiei si al competentelor legale a de-PSD-izarii administratiei centrale si locale”. Intrebat daca liderii Aliantei ii vor cere presedintelui Traian Basescu schimbarea sefilor serviciilor secrete, Nicolaescu a spus: “Decizia Aliantei este ca totul sa se realizeze potrivit legii”.

Surse din Alianta sustin, insa, ca, la rugamintea democratilor, liderii PNL au acceptat sa nu se mai pronunte public pentru schimbarea sefilor serviciilor secrete, pentru a nu-l pune intr-o situatie delicata pe seful statului. In cadrul discutiilor, democratii au spus ca Basescu nu i-a schimbat, pana acum, pe sefii serviciilor secrete, pentru ca nu se baza pe o majoritate stabila in Parlament, a actualei puteri. Dupa ce liderii ambelor partide au convenit ca in prezent poate fi asigurata acea majoritate, democratii i-au asigurat pe liberali ca-i vor transmite sefului statului cererea liberalilor.

Ca atare, in sedinta conducerii Aliantei, liberalii au acceptat sa amane solicitarile adresate presedintelui pe acest subiect, pentru o perioada de cateva saptamani. Reprezentantii PNL au avertizat, insa, ca daca in acest timp nu vor fi schimbatii sefii serviciilor, ii vor cere, din nou, public, presedintelui, sa se exprime in aceasta privinta, sustin sursele citate.

Membrii Delegatiei Permanente a PNL au adoptat o rezolutie in care cer schimbarea sefilor serviciilor secrete, precum si inlocuirea sefilor institutiilor politizate de PSD, in perioada 2001-2004, a declarat, presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu.

“S-a votat o rezolutie prin care PNL sustine promovarea legii lustratiei, ca o masura de asanare a societatii romanesti. In rezolutie este inclusa si hotararea de a cere demararea procedurilor pentru schimbarea sefilor serviciilor secrete si ai celorlalte institutii centrale care au fost politizate de PSD, cum ar fi Curtea de Conturi sau Consiliul Concurentei”, a mai spus Tariceanu. El a spus ca liberalii sunt nemultumiti de sefii acestor institutii, intrucat au fost numiti pe criterii politice, facand parte din structurile de varf ale fostei puteri.