Alianţă UDMR-PNL pentru Consiliul Judeţean Satu Mare şi consiliile locale

Conducerile organizaţiilor judeţene Satu Mare ale UDMR şi PNL au decis încheierea unei alianţe pentru a forma majorităţi în Consiliul Judeţean, Consiliul Local al Municipiului Satu Mare şi în consiliile locale din judeţ, anunţă un comunicat comun al celor două formaţiuni, transmis vineri.

“Urmare a acestui parteneriat, liberalii vor sprijini candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar Uniunea va susţine propunerile PNL de ocupare a celor două funcţii de vicepreşedinţi ai CJ. În acelaşi timp, PNL va continua să fie partenerul UDMR în echipa de conducere a municipiului, acceptând o funcţie de viceprimar”, precizează comunicatul.

Liderii sătmăreni ai celor două formaţiuni arată că această alianţă este şi o continuare a opoziţiei făcute în ultimii doi ani de cele două partide la nivel judeţean. “Satu Mare este un judeţ multicultural, de aceea acest parteneriat între UDMR şi PNL onorează ambele formaţiuni. Respectăm astfel dorinţa electoratului din Satu Mare exprimată prin vot în 5 iunie, care a arătat clar că se doreşte o schimbare semnificativă. Practic, este o continuare a parteneriatului pe care l-am avut în ultimii doi ani în CL şi CJ Satu Mare. Cele două formaţiuni au avut şi în ofertele electorale multe puncte comune privind dezvoltarea judeţului. UDMR şi PNL au susţinut că este nevoie de o schimbare la nivelul administraţiei publice locale şi că trebuie sa construim împreună durabil pentru sătmăreni”, arată sursa citată. AGERPRES