Alianţă PSD-ALDE-PMP pentru crearea majorităţii în CJ Constanţa

Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa a hotărât crearea majorităţii în Consiliul Judeţean printr-o alianţă cu ALDE şi PMP şi susţinerea candidaţilor acestor partide pentru a fi aleşi în funcţiile de vicepreşedinţi ai forului deliberativ judeţean. Un comunicat de presă transmis de Organizaţia Judeţeană Constanţa a PSD informează că Biroul Permanent Judeţean a aprobat susţinerea candidaturilor consilierilor judeţeni Daniel Dumitru Learciu (ALDE) şi Claudiu – Iorga Palaz (PMP) pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa.

“Prin stabilirea acestei alianţe, la nivelul judeţului Constanţa, ALDE şi PMP susţin PSD pentru ocuparea poziţiilor de viceprimar în municipiul Constanţa, şi la nivelul judeţului, în consiliile locale”, precizează comunicatul de presă.

La rândul său, liderul PMP Constanţa, Claudiu Palaz afirmă, într-un comunicat de presă, că a acceptat propunerea adversarilor politici şi implicit alianţa cu PSD. “Am hotărât ca pentru a duce mai departe proiectele din programul PMP pentru constănţeni să participăm la crearea unei majorităţi în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Politica derulată de consilierii PMP nu va fi o politică de blocare a proiectelor Constanţei, ci va fi o politică pentru constănţeni. Sunt convins că majoritatea creată în Consiliul Judeţean va duce la promovarea Judeţului Constanţa şi la dezvoltarea acestuia. Am multe proiecte de pe vremea când eram prefect şi pe care voi putea să le promovez de această dată prin prisma funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Claudiu Palaz.

În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene PSD, deputatul Mircea Titus Dobre, a declarat că partidul a votat în forurile interne propunerea de susţinere a economistului în vârstă de 39 de ani, Horia Ţuţuianu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Neptun-Olimp SA, până în prezent, director general al SC Euxin SA Constanţa şi membru supleant în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Apostol Andrei’ Constanţa.

În urma scrutinului pentru alegerilor locale din 5 iunie, PSD Constanţa a obţinut 16 mandate de consilieri judeţeni, urmat de PNL – 15, PMP – trei, ALDE – trei. AGERPRES