Alianta D.A. mai are cativa primari de comuna

In cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului in nou-infiintata comuna botosaneana Adaseni, care s-a desfasurat pe 9 aprilie, a iesit invingator candidatul Aliantei D.A., Dumitru Merticaru.
Acesta l-a devansat cu aproximativ 75 de voturi pe contracandidatul sau, Ion Amatrica, reprezentantul PSD. La cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor locale partiale au fost prezenti la urne 71% din numarul total de 1.129 alegatori inscrisi pe listele de vot. Noul primar, Dumitru Merticaru, are 57 ani si este de profesie asistent medical. Comuna Adaseni, care a fost infiintata in decembrie 2005, s-a separat administrativ din comuna Avrameni.

Candidatul Aliantei D.A., Gheorghe Pertea si independentul Daniel Panaitescu au castigat alegerile pentru primariile localitatilor buzoiene Braesti si respectiv Cozieni.

La Braesti, candidatul Aliantei D.A. a obtinut 66,1% din voturile valabil exprimate, in vreme ce candidatul PRM, Petre Plesoiu, 33,9%. Fostul viceprimar PD Daniel Panaitescu a candidat ca independent la Cozieni si l-a invins pe candidatul Aliantei D.A., Gheorghe Tudorache, la o diferenta de peste 200 de voturi, obtinand 59% din voturile valabil exprimate.

Noul primar al localitatii timisene Foeni, ales in urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor partiale, desfasurat pe 9 aprilie, este candidatul Aliantei D.A., Miomir Cizmas. Cizmas a obtinut 547 de voturi (59,58 %), invingandu-l pe candidatul UDMR, Mezaros Stefan, care a obtinut 371 de voturi (40,42 %). La Foeni a fost organizat turul al doilea de scrutin, dupa ce nici un candidat nu a reusit sa obtina, la primul, jumatate plus unu din voturi. In localitatea timiseana au fost organizate alegeri partiale pentru ca fostul primar si-a dat demisia.

Candidatul Partidului Democrat, Nicolae Gaban, a castigat al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru functia de primar al comunei sibiene Tarnava. Din totalul alegatorilor care s-au prezentat la vot, 52,15% l-au votat pe Nicolae Gaban, respectiv 812 voturi, in timp ce candidatul Partidului Liberal, Cristian Mara, a obtinut 47,33%, respectiv 737 voturi.
In urma numararii voturilor celui de-al doilea tur de scrutin, primar al comunei galatene Nicoresti a fost desemnat Ionel Boghiu, candidatul Aliantei DA, care a intrunit 1.060 de voturi, devansindu-l astfel de contracandidatul sau, Aurel Balan, reprezentantul Partidului Conservator, care a fost votat de 968 de cetateni. Alegerile locale partiale de la Nicoresti au fost organizate din cauza ca fostul primar al localitatii, Danut Boghiu, a murit la inceputul acestui an, in urma unui accident.