Alianta D.A. Covasna solicita control guvernamental pentru schimbarea din functie a secretarului general al prefecturii

cirlanescu-nicolae.jpgConducerea Aliantei il acuza pe secretarul general al Prefecturii, Nicolae Carlanescu (foto), de faptul ca, din oportunism si obedienta fata de UDMR, nu-si indeplineste obligatiile de serviciu in chestiuni legate de atacarea in contencios administrativ a unor hotarari nelegale ale administratiei publice locale.
Atat presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, cat si subprefectul judetului, Ioan Ursache, s-au aratat nemultumiti, printre altele de faptul ca Prefectura Covasna nu a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care vechea stema a judetului de pe vremea imperiului austro-ungar a fost insusita ca stema oficiala a judetului Covasna.

Liderii Aliantei au aratat ca pe vremea fostului prefect PSD, acelasi secretar general a fost de acord cu atacarea in instanta a acestei hotarari, iar Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat definitiv si irevocabil in favoarea Prefecturii Covasna.

Actualul prefect al judetului, Gyorgy Ervin, ajuns in functie cu sprijinul UDMR, este de parere ca subalternul sau, care are o experienta de cateva decenii in meserie si institutie, este bine pregatit din punct de vedere profesional si nu are ce-i reprosa, eventual faptul ca, fiind de moda veche, nu stie sa lucreze pe calculator. Gyorgy Ervin nu este de acord cu controlul solicitat de Alianta D.A. pentru schimbarea din functie a lui Nicolae Carlanescu, aflat in pragul pensionarii, dar nici nu se opune unui astfel de demers.