algeco-fantanele-1.jpgCompania cehă CEZ a iniţiat marele proiect constând în faptul că energia eoliană are un mare potenţial în România, fiind favorizată de condiţii optime de mediu. Lucrările la proiectul companiei CEZ au început in 2008, moment in care CEZ a preluat de la firma Continental Wind Partners două proiecte de energie eoliană situate la nord de Constanţa, lângă localităţile Fântânele şi Cogealac, care vor avea o capacitate totală de 600 MW. Aceasta se dovedeşte a fi, momentan, cea mai mare investiţie straină în România.

Aceste proiecte vor forma cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, avand o capacitate aproape dublă faţă de cel mai mare proiect eolian existent şi aproape triplă faţă de cel mai mare parc eolian operaţional în prezent pe continent.

Proiectul celor de la CEZ reprezintă o investiţie de 1,1 miliarde de euro, aceştia activând în România în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate din 2005, dupa ce au cumpărat de la stat firmă de distribuţie şi furnizare a energiei “Electrica Oltenia”.

Se lucrează din greu pe şantierul din Dobrogea care se desfasoară pe o suprafaţă de 600 de hectare, unde au fost construiţi 130 de kilometric de drumuri pentru că activitatea să se desfaşoare în condiţii optime.

ALGECO Romania este principalul furnizor de spaţiu locativ necesar pentru desfăşurarea activităţilor de pe şantier, acoperind peste 1500 de metri pătraţi prin montarea de birouri, săli de conferinţă, spaţii de cazare, cantine, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte de pază. S-a asigurat absolut orice a fost nevoie pentru ca celor peste120 de muncitori să li se asigure condiţii de muncă excelente.

Şi alte mari companii din întreaga lume sunt interesate în a dezvolta pe viitor proiecte eoliene în zona Dobrogei, cărora Algeco speră să le ofere soluţii inteligente de spaţiu.

algeco-fantanele-2.jpg