algeco_deschidere.jpgÎn ciuda faptului că şi ţara noastră a fost lovită de criză din plin, cu preponderenţă în zona construcţiilor, în ciuda scăderilor economice despre care se mai vorbeşte încă, există totuşi o companie care, nu doar a supravieţuit crizei, dar a avut creşteri semnificative: Algeco România.

Algeco este parte a Algeco Scotsman, lider mondial în afaceri ca furnizor de servicii, expert în spaţii modulare şi soluţii de depozitare. Compania gestionează o flotă de mai mult de 345,000 de unităţi, cu operaţiuni în 21 de ţări în toată Europa şi America de Nord, ceea ce-l face lider mondial în sectorul de spaţii de închiriere şi o companie care este al 5-lea mare jucător prin cifra de afaceri în cadrul sectorului de servicii de închiriere la nivel global.

În luna iulie a anului 2007 Algeco îşi deschide porţile în România, urmând ca în luna septembrie să dea drumul primului depozit, iar în octombrie să livreze primele unităţi. În acest an, 2007, compania are o creştere a produsului intern brut de 6%, urmând ca în 2008, să aibă loc o creştere de 6,5%. Tot în 2008, se deschide primul depozit în Bucureşti, se dă drumul liniei de asamblare din Sibiu şi se livrează peste 15.000 mp/500 unităţi. Cifra de afaceri, în acelaşi an 2008, ajunge la 1.7 milioane de euro şi se înregistrează un profit operaţional de 237% peste buget.Deşi sfârşitul anului 2008 aduce cu el criza, Algeco se dezvoltă în continuare, ajungând astfel, pe parcursul anului 2009 la o alta creştere semnificativă. Deşi asistăm la o scădere a produsului intern brut de 7.7% şi a construcţiilor nerezidenţiale cu 15.7%, cifra de afaceri creşte faţă de 2008 cu 35.3%, iar profitul operaţional cu 100%.

În decembrie 2009, compania are 19 angajaţi proprii plus diverse companii subcontractoare. Implicarea şi profesionalismul oamenilor îşi pun amprenta asupra cererilor pieţei, tot mai ridicată, de altfel.

Tot la finele lui 2009, Algeco avea livraţi peste 50.000 mp/800 unităţi.
Gamele oferite de companie au confirmat eficienţă atât structurală, cât şi din punct de vedere al costului de utilizare şi întreţinere. Calitatea la standarde europene, flexibilitatea, soluţiile oferite au făcut din Algeco lider pe piaţă.

Algeco oferă soluţii pentru spaţii de închiriere în 18 ţări europene, precum Belgia, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Compania deserveşte mai mult de 31,000 de clienţi din zonele de construcţie şi de infrastructură, industrie, servicii şi de administrare. Flota sa de aproximativ 241.000 spaţii modulare şi unităţi de depozitare este închiriată prin intermediul unei reţele de peste 100 de locaţii.

Aşadar, Algeco este o companie care a înregistrat creşteri, o companie care pe timp de criză a urcat graţie avantajului competitiv, managementului peste medie şi leader-ship-ului în piaţă.

algeco_mare.jpg