Toti alesii locali ai PSD Suceava si-ar putea prezenta demisiile in semn de protest fata de dorinta actualei puteri de a schimba legea administratiei publice locale, in vederea inlocuirii presedintilor de consilii judetene apartinand formatiunii social – democrate.
Anuntul a fost facut de vicepresedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu, care a adaugat ca varianta privind demisiile va fi dezbatuta de Biroul Permanent Judetean al partidului, saptamana aceasta. El a apreciat ca ”demersurile puterii reprezinta un atentat la democratie si vor conduce la destabilizarea administratiei locale”. Totodata, Ovidiu Dontu a spus ca ”actiunile actualei puteri sunt de o gravitate extrema, iar din semnalele pe care le da aceasta rezulta clar ca nu se vrea o colaborare cu PSD nici in consiliile judetene, nici in consiliile locale”.

In judetul Suceava, PSD detine presedintia Consiliului judetean, prin Gavril Marza, aflat la al treilea mandat. Tot in Suceava, social – democratii au 86 de primari, 69 de viceprimari, 18 consilieri judeteni si aproximativ jumatate dintre cei peste 1.500 de consilieri locali.