Alegerile anticipate nu sunt o prioritate pentru PNL

Vicepresedintele liberal Dan Radu Rusanu a reiterat faptul ca alegerile anticipate nu sunt o prioritate pentru PNL. “Prioritatile PNL si ale Guvernului Tariceanu sunt legate de integrarea europeana”, a precizat Rusanu.
Partidul Social Democrat i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu in care i-a cerut sa renunte la “scenariul alegerilor anticipate”. Vicepresedintele PSD Dan Nica a sustinut ca exista un plan pentru declansarea alegerilor anticipate la sfarsitul acestui an, in decembrie, si care consta in retragerea ministrilor PD din guvern pe fondul unei crize constitutionale care se doreste sa fie declansata la Senat si Camera Deputatilor.

Pe de alta parte, referitor la afirmatia lui Dan Nica potrivit careia premierului Calin Popescu-Tariceanu i se pregateste soarta lui Radu Vasile, Dan Radu Rusanu a atras atentia asupra faptului ca este o mare diferenta intre situatia de atunci si situatia prezenta. “Presedintelui PNL Calin Popescu-Tariceanu i s-a dovedit ca are sustinerea majoritatii in partid. Pe vremea cand era prim-ministru, Radu Vasile nu era presedintele partidului si, prin urmare, situatia de acum este cu totul alta”, a explicat Rusanu.