stiuca_alecsandru.jpgAlecsandru Stiuca a fost investit, pe 24 martie, in functia publica de prefect al judetului Ialomita, in prezenta secretarului de stat prof. dr. Mihai Viorel Fifor.

Noul prefect al judetului Ialomita va exercita, cu caracter temporar, functia de prefect pana la incetarea suspendarii din functie a titularului postului, respectiv Cazacu Marinica.

Dupa depunerea juramantului de credinta, Alecsandru Stiuca a sustinut un discurs in care a subliniat importanta colaborarii cu cei doi subprefecti, in vederea gestionarii si rezolvarii problemelor din judet, punand accent pe ‘disciplina, ordine si rigoare’, necesare unei bune guvernari in plan local. „Preocuparea noastra esentiala este respectarea legii ca premisa fundamentala pentru respectarea cetatenilor judetului nostru. Avem deja identificate problemele majore de rezolvat, dorim sa asiguram disciplina, ordine si rigoare, iar Institutia Prefectului sa fie o institutie exemplara, care sa asigure, intr-adevar, buna guvernare in plan local si succesul guvernarii la nivel national”, a afirmat Alecsandru Stiuca.

De asemenea, reprezentantul guvernului in teritoriu a facut referire la posibilele piedici care ar putea fi puse in calea unei bune colaborari, si anume „interesele si culorile politice” ale echipei. „Dincolo de interesele politice, de culorile politice pe care le avem, iata, optiunea Parlamentului a fost ca Institutia Prefectului sa fie apolitica. Sigur ca mai avem de lucrat la acest capitol, dar va asigur ca, dincolo de aceste elemente care ar putea sa ne desparta, la prefectura vom realiza impreuna cu ceilalti subprefecti o echipa care sa rezolve si sa gestioneze problemele judetului Ialomita”, a subliniat prefectul.

Alecsandru Stiuca a fost deputat al Partidului Social Democrat in legislatura 2004 – 2008, iar la alegerile parlamentare din toamna anului 2008 a candidat pentru un mandat de senator. A mai detinut, intre anii 2001 – 2004, atat functia de prefect, cat si pe aceea de subprefect al judetului Ialomita. Este doctorand in filologie si a urmat studii postuniversitare la Institutul Diplomatic Roman si la Institutul National de Administratie, specializarea „Managementul afacerilor publice europene”.