Noua conducere a PSD Alba va contesta in instanta schimbarea din functie a unor directori de institutii, motivand ca aceste decizii sunt abuzive si nelegale.
Noul presedinte al PSD Alba, Ioan Rus, a declarat ca PSD va acorda asistenta juridica colegilor de partid schimbati abuziv din functii, nominalizandu-i pe fostul director al Parcului Industrial Cugir, Cornel Cornea, si pe inspectorul scolar general, Dorin Sandea.

„Vom ataca in justitie hotararea Consiliului Judetean prin care domnul Cornel Cornea a fost eliberat din functie. Consideram ca hotararea a fost data pe criterii politice, iar motivele pentru care a fost schimbat sunt fleacuri. De asemenea, analizam posibilitatea introducerii unei actiuni in instanta impotriva ministrului Educatiei si Cercetarii pentru schimbarea inspectorului general Dorin Sandea, care avea contract de management pana in toamna”, a spus Rus. Acesta a precizat ca toti directorii schimbati abuziv din functii vor primi indrumare juridica din partea avocatilor sau juristilor care se afla in partid.