Al doilea subprefect de Galati a fost instalat in functie

Prefectul de Galati, Claudiu Branzan, l-a investit, pe 23 martie, in functie pe Paul Florea, al doilea subprefect al judetului.

Prin decizia Guvernului Romaniei, Paul Florea a fost numit temporar, pana la organizarea unui concurs, subprefect al judetului Galati, in locul Auricai Luchiniuc, devenita, prin mobilitatea functiei, inspector guvernamental.

Noul subprefect a depus juramantul in prezenta reprezentantilor administratiei locale si institutiilor deconcentrate. Paul Florea are 55 de ani, este inginer, absolvent al Facultatii de Mecanica. In perioada 1979-1999, a lucrat in combinatul siderurgic, iar din 1992 si pana in 2008 a fost membru C.A. la diferite societati comerciale (Apaterm, Transurb, Atlas, SC Minersort SA, SC Elfrom SA). Florea a absolvit un curs de administratie publica (Proiectarea si executia bugetelor locale pe programe – Philadelphia 1997), a fost consilier pentru implementarea programelor europene in ministerul Turismului si expert in comert si relatii internationale in MIRA.

Paul Florea si-a inceput activitatea politica in 1990, in PNL, de unde a fost exclus in 2003. A fost membru in Actiunea Populara, pe listele careia a si candidat la alegerile parlamentare din 2004. A intrat apoi in PLD si ulterior a devenit membru PD-L. In perioada 1992-2004 a fost consilier local. Noua echipa de la Prefectura Galati este formata din Claudiu Branzan-prefect din partea PSD si subprefectii Cosmin Paun si Paul Florea, proveniti din randurile PD-L.