AFI va organiza licitatii pentru repararea cladirilor vechi pe care le are in administrare

Imobilele vechi din Bucuresti care sunt administrate de catre Primaria Capitalei vor putea fi reparate in acest an, imediat dupa organizarea licitatiei de angajare a firmelor constructoare, asa cum impune legea, a anuntat Elena Nastase, director adjunct al Administratiei Fondului Imobiliar (AFI).
Data cea mai sigura de incepere a lucrarilor de reparatii va fi inceputul lunii iunie, in conditiile in care pe 8 mai vor fi deschise ofertele depuse din partea celor cinci firme inscrise la licitatie. Caietul de sarcini a fost oferit gratuit celor interesati, iar garantia pentru buna executie este 5.000 RON.

Pentru reparatii, Bucurestiul a fost impartit in patru zone de lucru, iar pentru fiecare zona legea impune existenta a cel putin trei oferte de lucru. Anuntul de licitatie a aparut deja in Monitorul Oficial al Municipiului Bucuresti din 23 martie. AFI a fost invinuita de Curtea de Conturi ca a incalcat prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 60/2001 privind achizitiile publice, pe motiv ca a colaborat cu fostele ICRAL-uri pentru lucrarile de reparatie si intretinere a imobilelor pe care le are in administrare. Reprezentantul AFI a spus ca reprezentantii Curtii de Conturi sunt de parere ca a privilegiat in relatiile contractuale fostele ICRAL-uri, dandu-le monopol de executie. Curtea de Conturi a cerut intocmirea unor caiete de sarcini pentru organizarea unei licitatii publice. “De multi ani noi am lucrat cu aceste ICRAL-uri pentru ca sunt imputerniciti sa execute prestari servicii. Ei faceau lucrarile fara ca eu sa le pot plati, pentru ca, uneori, nu aveam bugetul aprobat. Practic, aceste societati ne creditau pana puteam sa le facem plata. Acum suntem la sfarsitul lunii martie si nu am putut repara nici o casa, desi lista de asteptare este destul de mare, pentru ca trebuie sa organizam licitatia publica asa cum ne cere Curtea de Conturi”, a declarat Elena Nastase, director adjunct al AFI. Ea a precizat ca a detinut contracte de prestari servicii cu sase din cele noua ICRAL-uri, transformate in 1999 in societati comerciale.