aeroport_suceava.jpgAeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava va fi redeschis în vara anului viitor, a declarat, joi, directorul instituţiei, Ioan Măriuţa, în cadrul vizitei de lucru efectuate de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor şi de directorul ROMATSA, Ion Viorel Stanciu.

Măriuţa a spus că lucrările sunt în grafic, vremea e favorabilă, nu mai există în prezent probleme de finanţare, iar intenţia este ca deja din luna august 2015 să fie operate zboruri de la Suceava.

Directorul general al ROMATSA a fost prezent joi la Aeroportul ”Ştefan cel Mare” pentru a stabili detaliile privind montarea sistemului de navigaţie pentru avioane de tip ILS şi aparatele de navigaţie aeriană (VOR-DME).

Stanciu a declarat că ROMATSA are incluse pe lista de investiţii montarea unui sistem de navigaţie ILS categoria a doua, un sistem VOR, precum şi echipamentele de radio-navigaţie din noul turn de control de la Suceava. ”Mă bucur să văd schimbări radicale aici, la aeroport. Din punctul de vedere al ROMATSA, noi facem toate demersurile pentru ca investiţiile pentru care am optat, sistemul ILS şi sistemul VOR-DME să le facem exact în timp, pentru ca data propusă pentru decolarea primului avion de aici, de pe noua pistă, să fie aşa cum aţi planificat-o, din câte ştiu eu, undeva în august anul viitor”, a spus Stanciu. AGERPRES