aeroport-iasi.jpgAeroportul Internaţional Iaşi continuă trendul ascendent în privinţa traficului de pasageri, înregistrând o creştere de aproximativ 25 % în luna martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, Marius Bodea a declarat, joi, că statisticile arată că în luna martie s-a înregistrat o creştere a traficului de călători cu aproximativ 25% faţă de luna martie a anului trecut, deşi au fost înregistrate câteva anulări ale unor curse aeriene ca urmare a deciziei exclusive a companiei aeriene partenere.

„Continuăm strategia de poziţionare ca aeroport regional, aşa cum arată şi toate studiile de specialitate, prin realizarea angajamentelor asumate. Am mai spus că deşi spectaculoase, cifrele arată o aşezare echilibrată, sedimentată şi nu reprezintă tipul de expansiune ce se naşte şi se stinge foarte repede. Suntem croiţi să deservim un areal mult mai mare, oferind posibilitatea inclusiv cetăţenilor Republicii Moldova să aleagă Aeroportul Internaţional Iaşi pentru a călători”, a declarat Marius Bodea.

Reamintim că în 2014 au fost confirmate două noi destinaţii, una fiind la Tel Aviv, începând cu 7 aprilie, cu frecvenţă bisăptămânală, şi, respectiv, spre Milano (Bergamo) începând cu 4 iunie, cu frecvenţă de două ori pe săptămână. De asemenea, rămân operaţionale cursele externe şi interne existente: Iaşi – Viena (Aeroportul Viena VIE), din 31 martie, cu frecvenţă de 6 ori pe săptămână, Iaşi – Roma (Aeroportul Fiumicino FCO) cu frecvenţă de 4 ori pe săptămână, Iaşi – Bucureşti (Aeroportul Henri Coandă OTP) cu frecvenţă zilnică, de mai multe ori pe zi, Iaşi – Bologna (Aeroportul G. Marconi BLQ) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână, Iaşi – Londra (Aeroportul Luton LTN) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână, Iaşi – Torino (Aeroportul Caselle TRN) cu frecvenţă de 3 ori pe săptămână. AGERPRES