Primarul general Adriean Videanu a respins acuzatiile potrivit carora ar importa borduri de ciment din China si ar cumpara bordurile de granit scoase din Capitala pentru a le exporta prin firma pe care o detine.
Videanu a aratat ca atacurile din mass-media sunt „niste mizerii” la adresa lui si „tentative de discreditare a campaniei de reabilitare a infrastructurii Capitalei”. „Am fost acuzat ca import borduri de ciment din China si, chiar daca intr-adevar aproape 72% din bordurile din Bucuresti sunt borduri de ciment, vreau sa resping aceasta mizerie la adresa mea. Este adevarat, compania mea, Marmosim, importa blocuri masive de granit in completarea productiei pe care o face in carierele proprii, dar importa din Spania, Portugalia, Brazilia, Turcia, Grecia, China, pentru activitatea curenta”, a declarat primarul general.

El a explicat ca municipalitatea a intervenit in infrastructura orasului in baza unui masterplan de transport, care stabileste oportunitatea de realizare a lucrarilor, cat si in baza studiilor de fezabilitate ale proiectelor aprobate de consilierii municipali. Videanu a reiterat, cu aceasta ocazie, faptul ca Primaria Capitalei este singura institutie publica care are in comisiile de licitatii specialisti din afara primariei, tocmai pentru a nu exista dubii legate de corectitudinea atribuirii lucrarilor.

„Realizarea proiectelor este in responsabilitatea constructorului care a castigat licitatia. Va rog sa retineti ca, de cand am venit in primarie, am ridicat garantia de la doi la patru ani la drumurile reabilitate, fara linie de tramvai, si la cinci ani pentru cele cu linie de tramvai. Toata aceasta campanie murdara legata de importul de borduri de ciment de proasta calitate se va mentine, fiind vorba despre o borduriada, pentru ca bordurile de ciment sunt multe in Bucuresti si la urmatoarea etapa de reabilitare va fi nevoie sa fie schimbate”, a mai spus Videanu, care a adaugat ca o bordura de granit e garantata 100 de ani.

El a spus ca pe unele artere, precum Dinicu Golescu, Beldiman, Elie Radu, au fost recuperate bordurile vechi de granit. Edilul sef a respins categoric acuzele potrivit carora ar cumpara bordurile de granit de la Primaria Capitalei, pe care le-ar reprofila si apoi exporta.

„Toate materialele se inventariaza si se refolosesc in beneficiul municipalitatii”, a mentionat Adriean Videanu. Primarul general nu a stiut sa spuna daca firma sa are sau nu contracte cu firmele care executa lucrari pentru municipalitate.