Adriean Videanu: “Platformele industriale vor fi transformate in zone rezidentiale”

Majoritatea fabricilor din interiorul orasului vor fi mutate catre periferie, intr-un amplu proces de reconversie a zonelor industriale in zone urbane, care va incepe chiar din acest an, a declarat primarul general Adriean Videanu.
Potrivit edilului Capitalei, transformarea platformelor industriale in zone rezidentiale este o initiativa mai veche a municipalitatii. “Este un pas urmator pe care noi il intentionam, si anume reconversia zonelor industriale in zone urbane cu potential de dezvoltare. Incercam, in beneficiul cresterii calitatii vietii in Bucuresti, sa mutam zonele industriale cat mai mult la periferia orasului”, a afirmat Videanu, referindu-se la modificarile urbanistice din zona Basarab-Orhideelor-Grozavesti, care vor avea loc odata cu inceperea lucrarilor de construire a pasajului de la Basarab.

Zone centrale din Bucuresti sunt ocupate, in prezent, de cateva zeci de fabrici. Zona Trafic Greu – situata in imediata apropiere a Palatului Parlamentului – se intinde de-a lungul bulevardului cu acealasi nume, lung de aproape trei kilometri. Cele cateva sute de hectare sunt ocupate in prezent de platforma industriala Vulcan (falimentara in prezent) si de diverse depozite ale unor firme (printre care Titan Mar, la care actionar este Adriean Videanu). Zone industriale cu inalt interes pe piata imobiliara ar fi platforma Aversa (Obor), sau intreprinderea Rocar (Zona Progresul). De asemenea, pe Splaiul Independetei (zona Semanatoarea – Grozavesti) se afla diverse alte obiective idustriale care ar putea deveni cartiere rezidentiale.