Adriean Videanu l-a sfatuit pe succesorul sau in functia de primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, inainte de a-i preda mandatul, sa aiba incredere in proiectele pe care le-a demarat in 2005, ”deoarece acestea pot rezolva problemele Bucurestiului”.
Intrebat daca exista posibilitatea ca Sorin Oprescu sa renunte la continuarea unora dintre proiectele demarate in timpul mandatului sau, Adriean Videanu s-a declarat convins ca noul primar va apela la ratiune. „Campania electorala a fost absolut emotionala. Dar parerea mea este ca, de la emotii, vom trece la ratiune. Proiectele mele sunt rezultatul unor studii facute de specialisti care si-au confirmat valoarea in marile capitale europene, precum Londra sau Amsterdam. Viitoarea administratie a Bucurestiului va trebui sa faca un bilant, bineinteles, si sa le continue”, a spus Adriean Videanu.

El a refuzat sa comenteze proiectele propuse de candidatul independent Sorin Oprescu in campania electorala, insa, solicitat sa-i dea acestuia „un sfat”, a afirmat ca ar fi o greseala „sa piarda timpul cu gasirea unor noi solutii” pentru problemele orasului.
„Este greu sa dai sfaturi. Va trebui sa aiba incredere in proiectele pe care le-am inceput, pentru ca acestea pot rezolva problemele Bucurestiului. Sa pierzi timpul cu gasirea unor noi solutii ar duce la stagnarea dezvoltarii orasului”, a spus primarul democrat liberal.

De asemenea, Adriean Videanu a aratat ca „guvernul ar trebui sa sprijine administratia Bucurestiului si nu sa-i puna piedici”, asa cum s-a intamplat in cazul trecerii taxei pe tranzactiile imobiliare de la bugetul local la cel central. „Fara sprijinul guvernului, primarul general nu va putea rezolva problemele Bucurestiului”, a subliniat Videanu.