Adriean Videanu nu e de acord sa dea terenuri cu ochii inchisi

Presedintele comisiei de aplicare a legii 10, viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, sustine ca Adriean Videanu a refuzat sa semneze cele 20 de rezolutii prin care, in schimbul imobilelor care nu mai pot fi retrocedate, Primaria acorda terenuri.
Ludovic Orban a afirmat ca desi comisia a aprobat aceste compensari, primarul general considera ca nu sunt terenuri suficiente, iar el este cel care ia decizia finala. Viceprimarul a spus ca Adriean Videanu a luat aceasta hotarare in lipsa sa, desi el este presedintele acestei comisii.
“Comisia a dat aproximativ 20 de rezolutii, in care am dat terenuri in compensare, cu suprafete cuprinse intre 200 si 500 de metri patrati. In schimb, conducatorul institutiei, domnul primar general Videanu a spus foarte clar ca nu este de acord cu acordarea de terenuri in compensare, motiv pentru care dispozitiile respective nu sunt semnate, desi noi ne-am mentinut pozitia. Considera ca nu exista teren suficient”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban spune ca din cele 41.500 de dosare de retrocedare a imobilelor, doar 6.000 au fost solutionate din septembie 2005, pana acum. El sustine ca exista multe terenuri virane care nu sunt folosite de municipalitate, nu apartin nici domeniului public si nu sunt nici revendicate. Viceprimarul spune ca Primaria a identificat si alte terenuri care apartin Administratiei Domeniului Statului si MApN. In acest sens, Municipalitatea va cere Guvernului elaborarea unei hotarari prin care aceste terenuri vor trece din proprietatea statului in cea a Primariei. Ludovic Orban declara ca aceasta solutie a fost acceptata de primarul general.