Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu (foto), a calificat drept „inoportuna si incorecta” cererea Termoelectrica de majorare a pretului la agentul termic.
„O majorare de 56% este absolut inacceptabila pentru municipalitate”, a declarat Videanu, dupa sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Primarul general este de parere ca Termoelectrica priveste Bucurestiul ca fiind un consumator „captiv” si vrea sa impuna un anumit pret al agentului termic.

„Vreau sa vad justificarea acestor solicitari, dupa care vom discuta. Cei de la Termoelectrica au venit cu o atitudine putin de forta, pentru ca Radet-ul si Bucurestiul depind in proportie de peste 90% de ei”, a subliniat Adriean Videanu. El a spus ca Termoelectrica vizeaza inclusiv marirea salariilor angajatilor.

Adriean Videanu a dat asigurari ca va folosi toate instrumentele pe care le are la dispozitie, atat in calitate de primar general, cat si de membru al unui partid aflat la guvernare, ca relatia dintre Termoelectrica si cetatenii municipiului Bucuresti sa fie una corecta.