Marile proiecte de investitii in Bucuresti nu pot incepe inainte ca principala problema a orasului – infrastructura rutiera – sa fie rezolvata, a afirmat primarul general Adriean Videanu (foto), la deschiderea expo-conferintei „Oportunitati de investitii in municipiul Bucuresti”.
„Cea mai importanta problema a Bucurestiului este cea de trafic, iar aici includ probleme de infrastructura stradala, parcari, fluenta circulatiei si, nu in ultimul rand, poluarea. Pana nu vor fi reglementate aceste probleme de infrastructura, nu putem vorbi despre dezvoltare in municipiul Bucuresti”, a afirmat primarul general.

Potrivit lui Videanu, mai mult de jumatate din valoarea totala a investitiilor prognozate de municipalitate – in jur de sase miliarde de euro – va fi alocata proiectelor de infrastructura rutiera. „Mult controversata problema a inchiderii inelului principal este primul pas care poate sa creeze premisele descongestionarii traficului in centrul Bucurestiului. Municipalitatea isi asuma acest proiect, care este extrem de important si care va incepe in primavara anului viitor”, a precizat edilul Bucurestiului, referindu-se la inceperea lucrarilor de construire a pasajului de la Basarab.

Primarul Bucurestilor a afirmat ca, in prezent, sunt intrunite toate conditiile ca Bucurestiul sa-si inceapa marile proiecte de infrastructura. „Programul de dezvoltare al municipiului Bucuresti, care creioneaza principalele directii de dezvoltare ale municipalitatii, vizeaza cresterea calitatii vieturii in Capitala. Municipalitatea si primariile de sector isi asuma investitiile in infrastructura, atat de utile si necesare orasului, dar va fi si un partener valabil pentru sectorul privat, cel care identifica oportunitatile de dezvoltare ale orasului. Numai ca toti cei interesati sa investeasca in Bucuresti trebuie sa stie care sunt perspectivele de dezvoltare ale orasului”, a mai spus Videanu.

Primarul Capitalei a explicat ca municipalitatea dispune, la ora actuala, de resursele necesare inceperii proiectelor de dezvoltare. „Emisiunea de obligatiuni municipale a fost un succes, insa cel mai important efect al acestui demers este credibilitatea municipalitatii pe piata de capital. Acest fapt asigura premisele ca municipalitatea sa poata sa-si finanteze pe termen mediu si lung marile proiecte de infrastructura. Primaria nu trebuie sa stea si sa astepte de la Guvern resursele care trebuie sa dezvolte Bucurestiul, ci trebuie sa-si gaseasca singura aceste resurse. Disponibilitatea care trebuie manifestata fata de mediul de afaceri este elementul cheie, care ar putea sa constituie din Bucuresti un pol de atractie pentru mari investitii”, a mai spus Adriean Videanu.