Adriean Videanu a discutat la Londra oportunitatea infiintarii la Bucuresti a unei banci de investitii

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu (foto), s-a intalnit saptamana trecuta cu reprezentantii mai multor banci internationale in vederea negocierii si stabilirii unor oportunitati pentru deschiderea la Bucuresti a unei banci de investitii, care sa finanteze proiectele municipalitatii.
“Romania are un grad de indatorare limitat – 3,5 miliarde euro, pentru administratia centrala si locala, care limiteaza atragerea de fonduri. Vreau sa constitui pentru Bucuresti aceasta banca de investitii, ca o sansa care exista. Am discutat cu banci precum ABN Amro, Citi Bank”, a declarat luni primarul Adriean Videanu.

Videanu a anuntat, in luna noiembrie, ca va incepe demersurile pentru infiintarea unei banci de investitii la Bucuresti, in scopul sustinerii proiectelor administratiei publice. El a spus ca ideea i-a venit dupa vizita efectuata in capitala Federatiei Ruse, unde a aflat de existenta Bancii Moscovei, institutie infiintata prin decizie guvernamentala. Banca Moscovei este a patra banca din Federatia Rusa si a constituit cel mai important suport in derularea proiectelor de dezvoltare a Moscovei.