Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a respins acuzatiile formulate de insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Thomas Delare, potrivit carora Guvernul Nastase ar fi fost cel care a decis ca licitatia in ceea ce priveste construirea autostrazii Transilvania ar fi inutila.
„Poate domnul Delare nu stie exact cum au fost lucrurile atunci. Noi am discutat foarte clar ca firma Bechtel sa vina cu propria finantare si in masura in care veneau cu propria finantare, nu se putea pune problema de licitatie. Oferta a fost de acest gen si, probabil, dansul nu stia cum au fost discutiile atunci”, a spus Adrian Nastase.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti a afirmat, intr-o emisiune televizata, ca firma Bechtel nu ar trebui pedepsita pentru decizia Guvernului roman de a-i atribui fara licitatie construirea autostrazii Transilvania. Diplomatul american a sustinut ca atat Ambasada SUA, cat si compania americana au comunicat Guvernului faptul ca ar trebui organizata o licitatie publica, dar acesta nu a dat curs sugestiei.