Adrian Nastase:

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, considera ca daca va fi revocat din functie este necesara renegocierea intre partide a presedintiilor comisiilor parlamentare.
Nastase a declarat ca, in momentul in care s-a discutat despre presedintia Camerei Deputatilor, au fost anumite negocieri si s-au facut unele aranjamente. “In momentul in care am contat pe un anumit tip de majoritate, in cadrul acelei majoritati s-au facut anumite aranjamente care, fara indoiala, in momentul in care voturile ar merge pentru o alta solutie, atunci ar fi foarte ciudat ca ceea ce am dat noi ca bonus, ca supliment in cadrul negocierilor respective sa fie pastrat, in conditiile in care voturile respective ar merge catre adversarii nostri din Parlament”, a declarat Nastase.

El a mai spus ca este o chestiune care va trebui sa fie vazuta cu atentie, pentru ca pachetul de negociere pe majoritatea initiala si pe formula initiala a determinat o anumita configuratie a conducerii Camerei si a conducerii unora dintre comisii si, teoretic, aceasta problema ar trebui sa fie revazuta, daca s-ar ajunge la o noua varianta.