Existenta unei zone pietonale si acoperirea unor strazi cu sticla sunt cateva dintre sugestiile pe care le-a avansat ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, pentru Centrul Istoric al Bucurestiului, in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Ministrul a precizat ca a prezentat in cadrul intrevederii cu Sorin Oprescu punctul de vedere al MCC privind Centrul Istoric al Bucurestiului, spatiu pe care il considera esential pentru turismul cultural al Capitalei.

Iorgulescu a sugerat ca o parte dintre strazi sa fie acoperite cu sticla, astfel incat sa poata fi vazute straturile suprapuse ale constructiilor provenind din secolul al XVI-lea pana la finele secolului al XIX-lea. Ministrul a remarcat ca in aceasta zona a orasului s-au pastrat vechile trasee, prin urmare poate fi reliefata „suprapunerea de straturi culturale”. El a subliniat ca este esentiala si reconstructia tuturor edificiilor de patrimoniu din zona.

Iorgulescu a spus ca a discutat cu primarul general si despre haosul creat prin constructiile care se ridica in centrul Capitalei, despre faptul ca PUZ-urile se acorda cu mare larghete si apar zgarie-nori in zone protejate.

Potrivit ministrului, Bucurestiul se caracterizeaza prin discontinuitate stilistica, urbanistica si stradala. In acest sens, el a sugerat urmarea modelului din capitale occidentale, unde exista cartiere dedicate constructiilor moderne.

Iorgulescu a anuntat ca, in cel mult doua luni, va avea o noua discutie cu conducerea Primariei, dar si cu reprezentantii Ministerului Justitiei, referitor la Centrul Istoric, urmand sa fie dezbatute o serie de probleme de natura juridica legate de proprietatea asupra cladirilor din zona.