Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că Adrian Bold a fost numit din nou în funcţia de arhitect şef al Capitalei, în baza unei dispoziţii semnate de fostul edil general, Gabriela Firea, pe data de 28 octombrie.

Aveţi, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold în funcţia de arhitect-şef, pe 28.10.2020, deci cu o zi înainte de a prelua eu mandatul – chiar doamna ex-primar. Problema serioasă este câte acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea şi nu-şi mai aminteşte de ele. O şi mai mare problemă este că Firea nu a întocmit corect actele de demitere, iar instanţa a anulat decizia primarului. Din acest motiv, Primăria este azi obligată la plata unei sume consistente„, a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan a ataşat şi dispoziţia din data de 28 octombrie, semnată de Gabriela Firea, conform căreia se ia act de anularea dispoziţiei primarului general nr. 1473/2017, privind încetarea raportului de serviciu în cazul lui Adrian Bold, în aplicarea prevederilor Sentinţei Civile a Tribunalului Bucureşti.

Începând cu data de 11.11.2019, domnul Bold Adrian se reintegrează în funcţia de arhitect şef (director general), grad II, clasa 81 salarizare, gradaţia 5 în cadrul Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, cu următoarele drepturi salariale: salariul de bază de 16.927 lei, un spor pentru condiţii vătămătoare în cuantum de 2.319 lei şi indemnizaţie de hrană în cuantum de 347„, prevede documentul.

Pe de altă parte, directorul Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, Edmond Niculuşcă, anunţă că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe probleme legate de consolidări.

„Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureştiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN şi a zeci de colaboratori, experţi şi profesionişti. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineaţă, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilităţii seismice şi, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca şi de soluţiile noastre pentru acest oraş. Mă voi dedica Bucureştiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea şi responsabilitatea„, a scris Niculuşcă, pe Facebook

Primarul general, Gabriela Firea, a decis, în octombrie 2017, eliberarea din funcţia de arhitect-şef al Capitalei a lui Adrian Bold, la propunerea comisiei de disciplină, întrunită la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„În urma deliberării, comisia de disciplină a constatat că funcţionarul public se face vinovat potrivit art.77, alin.2 lit. i de ‘refuzul de a îndeplini atribuţiile de serviciu’ şi litera j de ‘încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri’ din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici cu modificările şi completările ulterioare şi propune sancţionarea domnului Adrian Bold cu destituirea din funcţia publică, în conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare”, se arăta în raportului Comisiei, conform unui comunicat PMB. AGERPRES