Joi, 31 martie, comunitatea OSC-Edumanager a continuat seria de întâlniri dedicate digitalizării învățământului preuniversitar cu o ediție dedicată soluțiilor tehnologice destinate managementului școlar.

Întâlnirea online, organizată cu suportul Microsoft, a găzduit discuții cu specialiști în educație despre cele mai noi programe și aplicații disponibile pentru administrarea instituțiilor de învățământ, ore în format digital sau hibrid, dar și catalog electronic.

Invitații acestei ediții au fost Marilena Ionașcu, Education Director, Microsoft; Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work, Microsoft; Adrian Bărbulescu, Project Developer, Școala 365; Adrian Drăgan, Business Development Manager, I-Tom Solutions alături de moderatorul Dorin Chioțea, Jurnalist.

Adrian Bărbulescu, Project Developer, Școala 365, a prezentat în cadrul întâlnirii din 31 martie platforma digitală de management școlar Școala 365, care cuprinde atât activități de predare și învățare online, cât și de gestionare și administrare a unei unități școlare.

Printr-o autentificare unică, fiecare utilizator al platformei 365 are acces la licențe Microsoft, licențe Windows pentru fiecare calculator din școală, Catalogul Digital, Orar pentru elevi, acces la lecții virtuale, registratură electronică, arhivare electronică, contabilitate pentru școală, spațiu nelimitat pentru stocarea datelor, dar și protecția datelor, a menționat acesta.

În cadrul întâlnirii Adrian Bărbulescu a prezentat felul în care un administrator, utilizând platforma Școala 365 poate să gestioneze o întreagă unitate de învățământ. Acesta a insistat asupra gestionării elevilor, profesorilor, claselor, dar și materiilor dintr-o școală și cum pot fi administrate informațiile din segmentele menționate mai sus. De asemenea, a fost realizată și o scurtă prezentare a catalogului digital și a modalității de înregistrare a notelor pentru elevi.

Comunitatea OSC-Edumanager este administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.