Administraţiile locale vor putea contracta împrumuturi în condiţii avantajoase pentru asigurarea energiei termice

Autorităţile locale vor putea contracta împrumuturi în condiţii avantajoase din Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei, pentru asigurarea energiei termice pentru populaţie în sezonul rece, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate pe 4 octombrie de Guvern.

“Prin acest act normativ se oferă administraţiilor locale posibilitatea să contracteze împrumuturi în condiţii avantajoase din Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei, pentru asigurarea energiei termice pentru populaţie în sezonul rece. Împrumuturile pot fi contractate numai cu avizul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale şi numai dacă la data depunerii documentaţiei acele unităţi administrativ-teritoriale nu înregistrează restanţe la împrumuturile contractate anterior din împrumuturi din privatizare”, a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Ordonanţa de urgenţă cuprinde un ansamblu de măsuri prin care se reduce cota TVA pentru turism şi activităţile conexe şi sunt prevăzute mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare a contribuabililor la plată, precum şi modalităţi de sprijin pentru autorităţile locale. AGERPRES