Administratia timiseana a oprit finantarea pentru lucrari de investitii la Spitalul Judetean Timisoara, „la sugestia ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a declarat ca prioritatea sa este construirea unui spital regional in acest oras”, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc.
CJ programase pe agenda investitionala din acest an lucrari de aproape 1.500.000 de lei noi, dar astepta un parteneriat cu Ministerul Sanatatii, „care pana acum nu a dat nici un ban in acest scop. La sugestia ministrului Nicolaescu, am oprit finantarea”, a precizat Ostaficiuc. In ultimii trei ani, CJ a investit 3.500.000 de lei noi pentru reparatii, renovari si modernizari ale spitalului, care se afla in custodia sa. Pe de alta parte, Spitalul Judetean Timisoara este in criza financiara majora, unitatea fiind in incapacitate de a mai achizitiona medicamente si materiale, de a plati sporurile sau cel de-al 13-lea salariu, iar ultimele doua luni ale anului sunt total descoperite financiar.

In momentul de fata, bolnavii asigurati nu mai pot fi internati la Spitalul Judetean Timisoara decat in urma unei programari, dar de tratament nu vor putea beneficia decat din luna septembrie. Cei care doresc sa se interneze mai devreme, sunt nevoiti sa suporte o parte din cheltuielile aferente tratamentului, medicamentelor si materialelor sanitare necesare. Datoria spitalului este de 100 de miliarde de lei vechi pe anii 2004-2005.