Primarul Nicolae Robu a declarat că salută decizia Senatului României de a transfera Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) „Traian Vuia” de la Ministerul Transporturilor la autorităţile locale şi judeţene, ideea datând încă din anii 2012-2013, când municipalitatea şi administraţia judeţeană au şi votat un proiect de hotărâre în acest sens.

„Prin 2012-2013 s-a mai pus problema transferului aeroportului AIT de la Ministerul Transporturilor la autorităţile locale judeţene şi am insistat foarte mult atunci să se facă această trecere, în orice formulă. Era de dorit, atunci, să se treacă la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean, în parteneriat. Era o altă variantă în discuţie să intre şi consiliile judeţene din celelalte judeţe din regiunea de vest a ţării, având în vedere că aeroportul deserveşte toată regiunea. Până la urmă s-a ajuns atunci la varianta de a avea câte 40% din acţiuni Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, iar 20% să revină Fondului Proprietatea. Eu sunt mulţumit; la nivel de aeroport nu trebuie tratat politic, ci trebuie să fie folosit pentru binele cetăţenilor, indiferent apartenenţa sau opţiunilor lor politice. Acum, propunerea a fost relansată de PSD şi le-am cerut colegilor liberali, deputatului Marilen Pirtea, să voteze acel transfer, dincolo de politică. Eu văd altfel politica, tot ceea ce vine bun de la opoziţie trebuie sprijinit şi ceea ce nu este bun, să fie respins”, a detaliat, într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu.

Edilul a argumentat, în 2013, că Primăria Municipiului Timişoara are capacitate şi forţă mai mare decât Consiliul Judeţean să se îngrijească de aeroport, că poate gira pentru credite şi poate asigura finanţare în rularea unor proiecte.

Luna trecută, deputatul PSD de Timiş, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, a anunţat că a depus o iniţiativă legislativă pentru ca Ministerul Transporturilor să renunţe la cele 80% pe care le deţine la Aeroportul Internaţional Timişoara în favoarea autorităţilor locale şi judeţene, care vor împărţi în mod egal acţiunile. AGERPRES