Consiliul Judeţean Timiş a organizat, pe 26 ianuarie, prima sesiune de informare pentru cetăţenii care vor să obţină fonduri din programul TimCultura pentru organizarea unor evenimente culturale în anul 2023.

Vicepreşedintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa, a declarat că anul acesta este disponibilă suma de 7,5 milioane de lei pentru TimCultura, aceasta fiind cea mai mare sumă alocată programului de către administraţia judeţeană.

„Noi facem anual aceste sesiuni de informare, dar anul acesta am pus accent pentru a veni cât mai mulţi dintre potenţialii beneficiari, întrucât anul trecut a fost o schimbare a legislaţiei, în urma căreia a fost necesar să actualizăm Ghidul (…) şi cât de curând vom începe sesiunea de depunere a proiectelor”, a explicat Alexandru Proteasa.

Viceliderul administraţiei judeţene a precizat că va mai exista o sesiune de finanţări pentru programe culturale derulate prin Centru de Cultură şi Arte, pentru care sunt aşteptaţi 10 milioane de lei de la Ministerul Culturii.

„Vor fi deschise cinci apeluri, primul la mijlocul lunii februarie, la care timişenii sunt aşteptaţi să vină cu idei şi proiecte. Anul trecut, prin programul TimCultura au fost disponibili 5,6 milioane de lei. Anul acesta sunt mai mulţi bani alocaţi, ţinând cont şi de faptul că suntem Capitală Europeană a Culturii”, a punctat Alexandru Proteasa.

La întâlnire au fost prezenţi aproape 100 de potenţiali beneficiari de fonduri nerambursabile accesate prin ProCultura 2023. AGERPRES