Viitorul viceprimar liberal al Primăriei Timişoara, Dan Diaconu, acuză administraţia Ciuhandu că se grăbeşte să lanseze o licitaţie de peste 25 de milioane de euro plus TVA, pentru spaţii verzi, din banii timişorenilor.

Acesta a catalogat gestul edilului şef, căruia îi expiră mandatul peste 5 zile, drept o ”imoralitate”, mai ales că ”forţează semnarea contractului într-o perioadă de interimat”.

”Este vorba despre lansarea unei licitaţii de peste 25 de milioane de euro plus TVA, în perioada în care noua administraţie locală nu este învestită. Am anunţurile de intenţie pentru licitaţiile deschise pentru întreţinere spaţii verzi. Aceste contracte au trezit o adevărată frenezie în primărie unde – după sursele noastre – se fac foarte mari presiuni pentru ca respectivele caiete de sarcini să fie puse pe SEAP săptămâna viitoare. Suma despre care vorbim este din fonduri proprii, din bugetul timişorenilor (…)”, a declarat Dan Diaconu vineri, într-o conferinţă de presă.
Din aceşti bani, ar urma ca în următorii 4 ani să se aloce cote pentru întreţinerea parcurilor, a scuarurilor, pentru spaţiile verzi, pentru irigare.

”Ca noutate, ultimul raport-cadru a fost încheiat doar pe 3 ani, nu pe 4 ani, pentru ca să avem o licitaţie exact în perioada aceasta (de tranziţie între administraţii, n.r.) şi nu anul viitor, cum ar fi fost normal. Cred că este cel puţin imoral să faci un astfel de lucru. Sigur, nu avem acces la caietele de sarcini pe care doresc să le pună pe SEAP (…), dar se face o licitaţie deschisă de 25 de milioane de euro într-o perioadă în care, practic, angajezi o administraţie locală pe următorii 4 ani la o astfel de sumă. Este strigător la cer”, a adăugat Diaconu.
În Planul anual de achiziţii al Primăriei Timişoara nu se menţionează faptul că această achiziţie ar reprezenta o urgenţă care să fi constrâns administraţia Ciuhandu să grăbească golirea bugetului local cu 25 de milioane de euro.

Liberalii timişoreni le-au cerut celor din primărie să stopeze lansarea licitaţiei, pentru că sunt elemente care par a fi în neregulă.
Potrivit surselor liberale citate de Dan Diaconu, în Primăria Timişoarei s-a schimbat, tot în ultimele zile, contractul de telefonie mobilă (de la Vodafone la Cosmote, n.r.). AGERPRES