Administraţia cimitirelor din Timişoara va fi executată silit de primărie

cimitir-timisoara.jpgAdministraţia cimitirelor din Timişoara va fi executată silit de Primăria Timişoara pentru debite neachitate în valoare de 15,5 milioane de lei, aceasta fiind cel mai mare datornic la bugetul local.

Municipalitatea timişoreană are de încasat echivalentul a 10 milioane de euro de la diverse persoane fizice şi juridice care au folosit bunuri imobiliare sau diverse servicii ale administraţiei locale şi nu au plătit chiriile şi redevenţele sau alte obligaţii pecuniare faţă de aceasta.

“Se pare că cea mai mare afacere este în administrarea cimitirelor, de unde se câştigă mult şi nu se plăteşte nimic. Firma Consimpex SRL apare în datele noastre cu 15,5 milioane de lei. Chiar acolo unde sunt sentinţe definitive pronunţate mai apare cu 0,7 milioane de lei şi mai apare cu 8,3 milioane de lei şi în situaţii care fac obiectul unor procese în curs de derulare şi unde nu sunt hotărâri definitive şi irevocabile. Trecem la executare silită”, a declarat marţi primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului-şef, această firmă administrează, în continuare cimitirele, deşi debitele reprezintă sume datorate, majorări şi penalităţi, ceea ce indică faptul că sunt şi datorii vechi. Robu spune că se va pune sechestru pe patrimoniul administraţiei cimitirelor. “Mecanismul spune să cerem execuţie silită, dacă nu avem ce executa firma este dusă în insolvenţă şi ne aşezăm la masa credală şi recuperăm cât putem, nu avem alte mecanisme. de aceea, nu trebuie să lăsăm să se ajungă la astfel de debite restante, greu de recuperat”, a subliniat primarul.

Întrucât Primăria Timişoarei are de recuperat sume mari de bani, Nicolae Robu spune că are nevoie de un număr mai mare de executori proprii. AGERPRES