Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Bihor a câştigat o finanţare din fonduri europene prin care va achiziţiona o aplicaţie complexă pentru gestionarea deşeurilor în judeţ, funcţională de la începutul anului 2023.

„Este primul proiect cu fonduri europene câştigat de ADI Ecolect, în valoare de 407.000 lei, prin care, de la începutul anului viitor, vom avea o aplicaţie complexă prin intermediul căreia să comunicăm mult mai bine între toţi cei care au legătură cu gestionarea deşeurilor, adică Ecolect, operatorii de salubritate, primării şi cetăţeni”, a declarat preşedintele ADI Ecolect Bihor, Mircea Mălan, vicepreşedinte al CJ Bihor.

Potrivit acestuia, este o aplicaţie complexă care oferă posibilitatea fiecărui bihorean să cunoască tot ce se întâmplă în sistem, programul de ridicare a deşeurilor, modul de selectare, să poată transmite către ADI Ecolect şi operatorii de salubritate informaţii despre lucrurile neplăcute din sistem, cum ar fi depozitări ilegale.

Va exista şi un forum unde cetăţenii pot face sesizări şi vor putea primi răspuns.

Tot aici, oamenii care au anumite obiecte de care vor să se debaraseze, dar care mai pot fi folosite, ca de exemplu piese de mobilier ori haine, vor avea o rubrică unde le vor putea oferi gratuit celor care au nevoie de ele. AGERPRES