Actul normativ privind cumulul pensie-salariu a fost aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat, pe 1 aprilie, in sedinta, actul normativ care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat numai pentru cei ale caror pensii depasesc plafonul de un salariu mediu brut pe economie.

Potrivit proiectului de lege, pot cumula pensia cu salariul de la stat doar pensionarii a caror pensie nu depaseste un salariu mediu pe economie. Dupa adoptarea de catre Guvern, proiectul de lege va intra in dezbaterea Parlamentului.

La inceputul acestui an, Executivul a emis o ordonanta de urgenta prin care pensionarii angajati la stat nu puteau beneficia de cumulul pensiei cu salariul. Actul normativ a fost declarat insa neconstitutional de Curtea Constitutionala.

Premierul Emil Boc a anuntat, pe 31 martie, la postul public de televiziune, ca Executivul va discuta in sedinta de miercuri proiectul de act normativ privind cumulul pensiei cu salariul de la stat. ”Miercuri intra intr-o prima forma in sedinta de Guvern aceasta lege care interzice la stat cumulul pensiei cu salariul. Nu in maniera absoluta, ci propunerea de la care pornim este ca aceia care sunt cu pensii pana la 1.500 de lei sa poata continua cumulul. Cei care sunt peste 1.500 de lei, practic vor trebui sa aleaga pensia sau salariul la stat”, a explicat atunci primul-ministru.