Actiune de verificare a asociatiilor de proprietari in sectorul 3

Biroul Relatii cu Asociatii de Proprietari din Primaria sectorului 3 a emis, cu ocazia unor controale organizate in urma semnalelor primite din partea unor locatari, peste 100 de somatii pentru presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari care nu respecta legislatia in domeniu.
Verificarile au ca scop identificarea administratorilor care nu detin diploma de atestare pe post si depistarea neregulilor in organizarea asociatiilor de locatari sau in modul de calcul a cheltuielilor de intretinere. Biroul Relatii cu Asociatiile de Proprietari reaminteste administratorilor asociatiilor de locatari ca este imperios necesar sa se reorganizeze in asociatii de proprietari, dobandind astfel personalitate juridica. Nerespectarea acestui termen poate fi sanctionata cu amenda contraventionala ce ajunge pana la 1000 RON (10.000.000 ROL).

Potrivit Legii nr. 163/2005 a Codului Fiscal, care a intrat in vigoare de la data de 04.06.2005, asociatiile de locatari care nu s-au reorganizat inca in asociatii de proprietari nu vor mai putea sa deruleze operatiuni financiar-bancare (plati de facturi catre furnizori, operatiuni curente, deschideri de conturi).