Prefectura judetului Mehedinti a initiat o intalnire cu primarii localitatilor din nordul teritoriului si reprezentantii Romsilva, pentru a gasi solutii de urgentare a retrocedarii suprafetelor forestiere revendicate.
Subprefectul judetului Mehedinti, Constantin Saceanu, a declarat ca o mare parte dintre cererile fostilor proprietari de terenuri silvice nu pot fi solutionate din lipsa actelor doveditoare a amplasamentelor, iar proba cu martori de reconstituire a dreptului nu poate fi admisa in instante intrucat, la randul lor, vecinii solicitantilor nu poseda titluri provizorii sau definitive.

„Trebuie sa gasim o cale legala de a rezolva aceasta problema. Eventual vom propune guvernului o initiativa legislativa de modificare a legilor proprietatii, astfel incat retrocedarea unor paduri sa se faca utilizand si alte forme de reconstituire”, a precizat Saceanu. La nivelul judetului Mehedinti, un numar de 21.848 persoane au cerut restituirea a 31.824 hectare fond forestier, din care au fost transferate de la Romsilva doar circa 7.000 hectare.