Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat că instituţia pe care o conduce va încheia un acord de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării drumului expres între Piatra Neamţ şi Bacău.

„Prin echipa de implementare desemnată din rândul specialiştilor din Consiliul Judeţean Neamţ vor fi monitorizate etapele de realizare a studiului de fezabilitate, obţinerea avizelor şi acordurilor etapelor următoare pentru promovarea acestui proiect vital în infrastructura rutieră, economia şi dezvoltarea judeţului nostru. Încă de la începutul primului mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, am solicitat şi m-am zbătut pentru realizarea acestui drum expres la profil de autostradă între noi şi Bacău. Mă bucur că am ajuns să vorbim despre realizarea cu certitudine a proiectului, în ciuda multor amânări care au tot avut loc, a unor divergenţe de opinie şi poate de multe ori din necunoaştere a realităţii de către unii factori de decizie. Acum e sigur că investiţia se va realiza, spre marea bucurie a tuturor participanţilor la traficul pe acest sector”, a scris, pe Facebook, Ionel Arsene.

Drumul expres ar urma să aibă aproximativ 61 de kilometri, va avea două benzi de mers pe fiecare sens şi nu va trece prin localităţi.

Proiectul de realizare a unui drum expres între Piatra Neamţ şi Bacău a demarat în timpul guvernării social-democrate când Ministerul Transporturilor era condus de actualul senator PSD Neamţ Răzvan Cuc. AGERPRES