ACL Dâmboviţa a anunţat convocarea unei şedinţe extraordinare de consiliu judeţean pentru luni, la ora 18.00, în care să se voteze rectificarea bugetară, dar în care, conform ordinii de zi anunţate, ar urma să se discute şi propunerea de schimbare a vicepreşedintelui PSD al consiliului, Ioan Marinescu. PNL şi PDL, împreună cu o parte din consilierii care s-au declarat independenţi, au majoritatea în Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

În această săptămână, au fost trei şedinţe ale forului judeţean în care trebuia să se voteze rectificarea bugetară. La primele două, consilierii ACL şi unii dintre independenţi nu au votat ordinea de zi, iar la a treia, preşedintele forului judeţean, social-democratul Adrian Ţuţuianu, a scos de pe ordinea de zi puncte care vizau rectificarea bugetară.

Pe de o parte, consilierii majorităţii din CJ sunt nemulţumită de modul cum se face repartizarea banilor către localităţi, iar pe de alta, preşedintele forului judeţean spune că este o împărţire echitabilă. ”ACL a convocat şedinţă extraordinară de consiliu judeţean luni, la ora 18.00. Sigur, să nu aveţi impresia că eu o să stau degeaba. Până luni mai e mult timp şi o să fac ce trebuie făcut, în condiţiile legii. O să încerc să discut cu fiecare ca să construiesc o majoritate la limită, că nu pot să am o majoritate confortabilă. Este pe ordinea de zi schimbarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ioan Marinescu. Sigur că nu am să fac ce au făcut cei din PDL, să îi trimit la etajul şapte pe vicepreşedinţi, dar în niciun caz nu vor putea să aibă cu mine o relaţie relaxată”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a dat şi câteva nume ale celor despre care a auzit că vor să ocupe postul de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa. ”Am auzit de mai mulţi pretendenţi, am auzit şi de Marin Antonescu, am auzit şi de Mihai Trifan, la un moment dat, am auzit, mai nou, de Florin Antoniu că vrea să fie vicepreşedinte. Vom vedea. Nu vreau să comentez niciuna dintre aceste variante”, a precizat Ţuţuianu. Primii doi nominalizaţi de preşedintele CJ Dâmboviţa sunt de la PDL, iar al treilea a fost ales în 2012 din partea PPDD, iar acum s-a declarat independent.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, iar componenţa după alegerile din 2012 a fost: 12 consilieri de la PSD, 14 PDL, 5 PNL şi 3 PPDD. Recent, doi consilieri, unul de la PDL şi unul de la PPDD, au trecut la PSD, iar cinci consilieri s-au declarat independenţi (doi de la PSD, unul de la PDL şi doi de la PPDD). AGERPRES