Conducerea Alianţei Creştin Liberale (ACL) Vâlcea a redactat un document prin care va solicita revocarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, social-democratul Dumitru Persu, pentru „rezultate slabe în activitatea administrativă”.

„Rezultatele economice ale judeţului se văd cu ochiul liber. Dezastru pe toate planurile, dar totodată o întărire a clientelei politice a Partidului Social Democrat. Primul pas pe care trebuie să-l facem este revocarea din funcţie a domnului Persu, care a arătat rezultate slabe în activitatea sa administrativă. Documentul a fost redactat, a fost stabilit de comun acord cu liberalii evident. Nu avem o persoana nominalizată pentru preluarea acestui post, pentru că nu funcţiile ne interesează, ci ca judeţul să iasă din acest abis economic pe care l-a dus această conducerea de stânga în ultimii 25 de ani”, a precizat copreşedintele ACL, democrat-liberalul, Romulus Bulacu.

Documentul va fi introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare de CJ, iar ACL speră că majoritatea de care beneficiază opoziţia în acest moment va vota revocarea lui Dumitru Persu.
În acest moment din cei 33 de consilieri judeţeni, ACL are 16 la care se adaugă doi consilieri independenţi care au demisionat din Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).
Preşedintele CJ este social-democratul Ion Cîlea, iar vicepreşedinţi sunt Dumitru Persu (PSD) şi Bogdan Pistol (PNL). AGERPRES