Accesarea unui credit în valoare de peste 77 milioane de lei necesar pentru refacerea pistei Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş este unul dintre obiectivele principale pentru anul 2017, a anunţat Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, pe site-ul instituţiei.

Potrivit lui Peter Ferenc, Consiliul Judeţean Mureş a aprobat la ultima şedinţă contractarea şi garantarea unei finanţări rambursabile în valoare de 77 milioane de lei pentru realizarea reparaţiei capitale a pistei Aeroportului ‘Transilvania’ Târgu Mureş, astfel încât cursele aeriene să poată fi reluate.

Conducerea CJ Mureş consideră că în urma realizării acestei investiţii ar fi eliminate neconformităţile constatate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, care au dus la suspendarea tuturor curselor regulate de pe acest aeroport.

În luna noiembrie, compania Wizz Air a anunţat suspendarea temporară a curselor de pe Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureş , însemnând 23 de sosiri săptămânale şi 22 de plecări, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a pistei de decolare. AGERPRES