Consiliul Judeţean Maramureş a fost inclus în proiectul privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest, a anunţat preşedintele CJ, Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, acordul regional prevede implementarea primului Cloud Regional Nord-Vest şi înfiinţarea Agenţiei Regionale de Investiţii şi Inovare. „Pentru realizarea proiectului ‘Cloud Regional Nord-Vest’, am adoptat (…) acordul de parteneriat între Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – STS – şi cele 6 judeţe din regiunea de Nord-Vest a României: Maramureş, Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Satu Mare. Proiectul va fi implementat de STS, iar finanţarea necesară va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest”, a spus Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, sistemul va permite un acces mult mai uşor la bazele de date a unor instituţii publice. „Prin realizarea acestui produs informatic, asigurăm comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituţii în parte, iar cetăţenii vor avea parte de un proces simplu, debirocratizat, nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozi şi nu va mai fi necesar să se deplaseze la instituţii pentru a obţine documentele de care au nevoie. Procesul de digitalizare este necesar, mai ales că ne aflăm în era tehnologiei, iar prin acest proiect începem transformarea digitală la nivelul regiunii de Nord-Vest a României”, a susţinut Ionel Bogdan. AGERPRES