Academicianul Solomon Marcus a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

marcus_solomon.jpgAcademicianul Solomon Marcus a primit, sâmbătă, distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Acordarea titlului a avut loc în cadrul ”Conferinţei Naţionale de Matematică – 120 de ani de la naşterea academicianului Octav Onicescu”, care se desfăşoară la Botoşani. Distincţia i-a fost înmânată de primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc.

”Dacă e să găsesc o motivare a acestui act, mă gândesc la faptul că, într-adevăr, unul din părinţii şi bunicii mei spirituali vin din aceste locuri. Octav Onicescu este unul dintre ei, dar am bunici spirituali din judeţul dumneavoastră, de la naşterea căruia se vor împlini anul viitor 140 de ani. Este vorba de Dimitrie Pompeiu, din comuna Broscăuţi. Mă simt foarte onorat şi îndatorat în acelaşi timp pentru această distincţie”, a declarat academicianul.

Solomon Marcus este un nume de rezonanţă al şcolii româneşti de matematică care continuă seria iluştrilor predecesori Octav Onicescu, Dimitrie Pompeiu, Ion Barbu, Grigore C.Moisil.
Hotărârea de acordarea a titlului de cetăţean de onoare academicianului Solomon Marcus a fost adoptată joi de Consiliul Local al municipiului Botoşani. AGERPRES