A treia ediţie a Forumului Regional “Investiţii pentru Dezvoltare”, la Ungheni

În perioada 8-9 octombrie, 2010, în oraşul Ungheni se va desfăşura Forumul Regional de Investiţii „Investiţii pentru Dezvoltare”, ediţia cu numarul III.

Forumul este organizat de autorităţile Euroregiunii Siret – Prut – Nistru, Agenţiei de Dezvoltare Centru şi Consiliul Raional Ungheni, Camera de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni. Este primul eveniment de anvergură organizat la nivelul Euroregiunii.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte privind dezvoltarea infrastructurii regionale şi a sectorului agroindustrial, proiecte privind dezvoltarea cooperării transfrontaliere, va fi organizată expoziţia cu participarea producătorilor locali şi externi si vor fi semnate unele acorduri de colaborare.

Coorganizatorii forumului sînt: Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova, Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor, Nord-Est, România, Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană Ungheni, Asociaţia Producătorilor Agricoli „Uncalnis”, Asociaţia Patronatul IMM-urilor Regiunea Nord-Est, România.
În calitate de parteneri media sînt prezenţi: televiziunea Jurnal TV, Vertamar, Interservice, agentia de stiri DECA-press, portalul Jurnal.md, ziarele Jurnal de Chişinău, ECOnomist, Expresul de Ungheni, Unghiul, site-urile Comunicate.md, HotNews.md, Privesc.Eu, Expresul.com, postul Radio Iaşi.

Pînă în prezent au fost înregistrate pentru a participa la Forum 73 de delegaţii naţionale şi internaţionale, un număr total de 180 persoane. Înregistrarea participanţilor a avut loc pînă la 27 septembrie, numărul de locuri fiind limitat. Delegaţiile internaţionale care au confirmat deja participarea la forum reprezintă România, Republica Belarus, Polonia, Germania, Letonia, China si Republica Moldova.
Agentii economici care vor sa participe la eveniment pot obtine mai multe informaţii contactând organizatorii la adresa electronică: contact@euroregiunea-siret-prut-nistru.org sau la numarul telefon: 0232/211699


Sâmbăta, 9 octombrie, 2010, în sala de şedinţe a Consiliului raional Ungheni, la orele 09.00, va avea loc Conferinţa de presă destinată rezultatelor şi impactului desfăşurării Forumului Regional de Investiţii.