A murit fostul președinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde

Politicianul Sorin Frunzăverde a decedat pe 3 noiembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, el suferind de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi.
Sorin Frunzăverde avea vârsta de 59 de ani. De profesie inginer metalurgist, el a deţinut în guvernele din perioada 1996-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin.
De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.
În perioada 2001-2011 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relaţii Internaţionale al formaţiunii. El a fost considerat artizanul primirii PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaţionala Socialistă.
În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunţând la această calitate după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
În 2011 a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL, el fiind apoi ales vicepreşedinte al liberalilor în două rânduri. În iunie 2012 a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. AGERPRES